Suomenhevosen tulevaisuus osa suomalaisuutta – osallistu kyselyyn ja vaikuta

Suomen hallitusohjelmaan on tehty kirjaus ”suomenhevosen asema kansallisrotuna turvataan”.  Tämän toteuttaminen vaatii konkreettisia toimenpiteitä niin alan toimijoilta, sidosryhmiltä kuin poliittisilta päättäjiltäkin. Suomenhevosyhdistykset ja Suomen Hippos ovat käynnistäneet suomenhevosen tulevaisuustyön, jonka kautta haluamme varmistaa suomenhevoselle positiivisen tulevaisuuden. Tähän tarvitsemme teitä kaikkia tuomaan näkemyksenne suomenhevosen mahdollisuuksista osana suomalaisuutta ja suomalaista hevosalaa, sekä myös niistä uhkakuvista, jotka meidän on yhdessä pystyttävä kohtaamaan ainutlaatuisen kansallisaarteemme tulevaisuuden varmistamiseksi.
 
Pyydämmekin juuri sinua vastaamaan ohessa olevaan kyselyyn ja kertomaan omat näkemyksesi suomenhevosen tulevaisuuden kysymyksistä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään konkreettisten toimenpiteiden suunnittelussa kansallishevosemme säilymisen varmistamiseksi. Lopputuloksena laaditaan Suomenhevosen tulevaisuusasiakirja, joka luovutetaan päättäjille Suomenhevosen päivänä 6.9.2024.

Linkki kyselyyn
 
Kuninkuusravit 2024 Jyväskylässä tukee suomenhevosen tulevaisuustyötä lahjoittamalla kaksi kuninkuusravipassia (arvo 100 €/kpl) arvottavaksi kyselyyn vastanneiden kesken. Kyselyyn tulee vastata huhtikuun 2024 aikana.
 
 
Kyselyn toteuttavat yhteistyössä
Suomen Hippos ry
Suomenhevosliitto ry
Suomenratsut ry
Suomenpienhevosyhdistys ry
Suomen työhevosseura ry.