Mestaruussäännöt 2024

Vuoden 2024 päivitetyt suomenhevosten mestaruussäännöt

Kenttäratsastuksen kvaalisääntöä on tarkennettu, niin että tuloksen pitää olla kolmen osakilpailun 90 cm luokasta. Pelkkä maastoestetulos esim. Avant-luokista ei siis riitä. Tarkennuksen taustalla on turvallisuusnäkökulmat, jotta ratsukot ovat varmasti kilpailun vaatimalla tasolla.

Estemestaruudet kilpaillaan vuonna 2024 I osakilpailussa korkeudella 105 cm ja II osakilpailussa 110+115 cm. Suomenhevosluokkien vähentyessä ja keskittyessä lähinnä 100 cm tasolle, halutaan mestaruussääntöjen muutoksella tuoda taso lähemmäs valmistelevia luokkia, ja kannustaa uusia ratsukoita kehittymään kohti mestaruustasoa.

Suomenhevosmestaruudet 2024:

  • Valjakkomestaruus – Husaariratsastajat, 28.-30.6., Sipoo
  • Estemestaruus – Myrkyn Yksityisratsastajat 3.-4.8. Myrkky
  • Kenttämestaruus – Ääneseudun Ratsastajat 17.-18.8. Keuruu
  • Koulumestaruus – Suomenratsujen Kuninkaalliset 31.8.-1.9. Ypäjä