Suomenratsujen Orikuvasto ja OriSuora 2024

Orikuvasto jalostukseen hyväksytyistä R-, P- ja T-suunnan oreista julkaistaan viime vuosien tapaan sähköisenä kuvastona. Kuvasto julkaistaan ennen OriSuora-tapahtumaa (13.4.) ja lähetetään uutiskirjeen muodossa sähköpostitse suoraan tammanomistajille, jotka ovat käyttäneet R- tai P-suunnan oria edellisenä kautena, ja kuvaston aiemmin tilanneille. Jakelussa on mukana myös oriasemia. Kuvasto on tietysti myös täysin ilmaiseksi luettavissa Suomenratsujen nettisivuilla. Lisäksi kuvastoon ilmoitetut oriit esitellään SuoRan sosiaalisen median kanavilla.

⚠️ OriSuora 2024 on peruttu osallistujien puutteen vuoksi ⚠️

Hinnasto:

  • Orikuvasto (sis. osallistumisoikeuden OriSuoraan): SuoRan jäsen 30 €, muut 50 €
  • Osallistuminen OriSuoraan ilman kuvastopaikkaa 50 €

Ilmoittautuminen kuvastoon viim. 22.3. info@suomenratsut.fi. Viimeinen maksu- ja materiaalien lähetyspäivä 24.3.! Tutustu ajoissa kuvasto-ohjeeseen. Vuosina 2021-2023 kuvastossa olleiden orien materiaalit löytyvät valmiina, eli uusia kuvia tai esittelytekstejä ei välttämättä tarvitse lähettää. Hinnaston ja muiden ajantasaisten tietojen päivitys riittää, jos muita muutoksia ei halua tehdä. Kuvastoon sopii tekstien pituudesta riippuen oriista kuvia noin 3-4 kpl (esim. yksi rakennekuva, yksi käyttökuva sekä yksi pääkuva, jälkeläisten kuvia ei käytetä).

Kevään orinäyttelyyn osallistujat!

Sähköisen julkaisun vuoksi orikuvaston julkaisumahdollisuudet ovat paperikuvastoa joustavammat, joten mukaan markkinoitavaksi otamme ilomielin myös kevään orinäyttelyissä hyväksyttyjä oreja.

25.3. järjestettävän Tk-suunnan Ypäjän näyttelyn orit ehtivät mukaan kuvaston ensimmäiseen painokseen. Ilmoitathan kiinnostuksesi (peruutusehdolla jos oria ei hyväksytä tai se ei esim. pääse osallistumaan orinäyttelyyn ollenkaan) jo 22.3. mennessä. Viimeinen maksu- ja materiaalien lähetyspäivä 31.3.! Nämä orit pääsevät tietenkin myös halutessaan osallistumaan OriSuoraan 13.4.

Mikäli 11.-13.4. Ratsuoripäivillä näytettäviä R-, P- tai T-suunnan oreja ilmoittautuu mukaan, Orikuvastosta julkaistaan uusi painos 2 vkon kuluessa näyttelystä. Tästä päivityksestä lähetetään uusi sähköpostiviesti postituslistalle (kattaen mm. tammanomistajat/kasvattajat, oriasemat) ja tietysti sitä mainostetaan Suomenratsujen kanavilla. Uusi kuvasto-ori saa myös oman markkinapaikkansa Suomenratsujen somessa muiden orien tapaan. Jotta taittaja tietää valmistautua työhön, toivomme ilmoittautumisia alkuperäisen aikataulun mukaisesti eli 22.3., luonnollisesti peruutusehdolla jos oria ei hyväksytä tai se ei esim. pääse osallistumaan orinäyttelyyn ollenkaan. Kuvastopaikka tulisi maksaa 15.4. mennessä ja oriin puolesta toimitettavat materiaalit kuten kuvat ja tekstit koota niin, että ne ovat lähetysvalmiit taittajalle ja hän pääsee aloittamaan työnsä nopealla aikataululla heti näyttelyn jälkeen. Aikataulu on tiukka, jotta kuvasto päästään julkaisemaan mahdollisimman pian – tällöin myös markkinoinnista on paras hyöty! Maksu sama 30 e (SuoRan jäsen)/50 e (muut), tällä katetaan taittotyön kustannus.

Jos kysyntää on, myös näyttelykauden myöhempien Tk-näyttelyiden jälkeen on mahdollista julkaista kuvastosta oma versionsa, olethan siis yhteydessä jos tällainen mahdollisuus kiinnostaa!

Orinomistajien kannattaa liittyä mukaan OriSuoran Facebook-ryhmään.