Markkinoi jalostusoriasi OriSuorassa!

Suomenratsujen Orikuvasto 2023

Orikuvasto jalostukseen hyväksytyistä R-, P- ja T-suunnan oreista julkaistaan viimevuotiseen tapaan sähköisenä kuvastona. Taitto säilyttää tutun muotonsa pienin kohennuksin. Kuvasto julkaistaan ennen OriSuora-tapahtumaa (23.4.) ja lähetetään sähköpostitse suoraan tammanomistajille, jotka ovat käyttäneet R- tai P-suunnan oria edellisenä kautena, sekä on ilmaiseksi luettavissa Suomenratsujen nettisivuilla. Kuvastoon ilmoitetut oriit esitellään myös SuoRan sosiaalisen median kanavilla. ”Poikakalenterin” julkaisut Facebookissa saavuttivat viime keväänä parhaimmillaan yli 10 000 näyttökertaa!

OriSuora Ypäjällä 23.4.2023

Orishow järjestetään Ypäjän Hevosopistolla orinäyttelyn yhteydessä (suorituskokeiden ja loppupalkitsemisten välisellä tauolla) 23.4. Esiintymisaika 10 minuuttia/ori, mukaan esittelyyn voi ottaa myös muutaman jälkeläisen.

Hinnasto:

  • Orikuvasto (sis. osallistumisoikeuden OriSuoraan): SuoRan jäsen 30 €, muut 50 €
  • Osallistuminen OriSuoraan ilman kuvastopaikkaa 50 €

Ilmoittautuminen viim. 17.3. info@suomenratsut.fi

Vastausviestissä saat tarkemmat ohjeet maksuun ja kuvastomateriaalien lähettämiseen. Viimeinen maksu- ja lähetyspäivä 1.4.! Vuoden 2021-2022 kuvastossa olleiden oriiden materiaalit löytyvät valmiina, eli uusia kuvia ei välttämättä tarvitse lähettää, vaan hinnaston ja muiden ajantasaisten tietojen päivitys riittää, jos muita muutoksia ei halua tehdä. Kuvastosivut taitetaan samaan malliin kuin aiempiinkin kuvastoihin, mutta kun sähköinen julkaisu ei ole sivumäärien rajoittama, kuvat pyritään julkaisemaan isommassa koossa kuin aiemmin. Kuvastoon tulee oriista kuvia noin 3-4 kpl (esim. yksi rakennekuva, käyttökuva sekä yksi pääkuva, jälkeläisten kuvia ei käytetä).

Kevään orinäyttelyyn osallistujat!

Orikuvaston taitto- ja painoaikataulu on tavallisesti niin tiukka että samana keväänä hyväksyttävät oriit eivät ehdi mukaan kuvaston sivuille, mutta sähköisen toteutuksen vuoksi nekin on mahdollista ilmoittaa mukaan. Mikäli Ypäjällä näytettäviä oreja ilmoittautuu mukaan, Orikuvastosta julkaistaan uusi painos 2 vkon kuluessa näyttelystä. Tästä päivityksestä lähetetään uusi sähköpostiviesti postituslistalle (kattaen mm. tammanomistajat/kasvattajat, oriasemat) ja tietysti sitä mainostetaan Suomenratsujen kanavilla. Uusi kuvasto-ori saa myös oman markkinapaikkansa Suomenratsujen somessa muiden orien tapaan. Jotta taittaja tietää valmistautua työhön, toivomme ilmoittautumisia alkuperäisen aikataulun mukaisesti eli 17.3., luonnollisesti peruutusehdolla jos oria ei hyväksytä tai se ei esim. pääse osallistumaan orinäyttelyyn ollenkaan. Kuvastopaikka tulisi maksaa 24.4. ja oriin puolesta toimitettavat materiaalit kuten kuvat ja tekstit koota niin, että ne ovat lähetysvalmiit taittajalle ja hän pääsee aloittamaan työnsä nopealla aikataululla heti näyttelyn jälkeen. Aikataulu on tiukka, jotta kuvasto päästään julkaisemaan mahdollisimman pian – tällöin myös markkinoinnista on paras hyöty! Maksu sama 30 e (SuoRan jäsen)/50 e (muut), tällä katetaan taittotyön kustannus.