Markkinoi jalostusoriasi OriSuorassa!

Suomenratsujen Orikuvasto 2022

Orikuvasto jalostukseen hyväksytyistä R-, P- ja T-suunnan oreista julkaistaan ensi kerran sähköisessä muodossa, tuttuun ulkoasuun taitettuna. Kuvasto julkaistaan huhtikuun alussa ja lähetetään suoraan sähköpostitse tammanomistajille, jotka ovat käyttäneet R- tai P-suunnan oria edellisenä kautena, sekä on ilmaiseksi luettavissa Suomenratsujen nettisivuilla. Kuvastoon ilmoitetut oriit esitellään myös SuoRan sosiaalisen median kanavilla.

OriSuora Ypäjällä 3.4.2022

Orishow järjestetään Ypäjän Hevosopistolla orinäyttelyn yhteydessä 3.4. Suomen Hippos lähettää livestreamin tapahtumasta. Esiintymisaika 10 minuuttia/ori, mukaan esittelyyn voi ottaa myös muutaman jälkeläisen.

Hevoset-messut 9.4.

Kuvastoon ilmoitetut oriit voivat osallistua orinäytökseen myös Tampereen Hevoset-messuilla lauantaina 9.4.!

Hinnasto:

Orikuvasto (sis. osallistumisoikeuden OriSuoraan ja Hevoset-messuille)

SuoRan jäsen 30 €, muut 50 €

Osallistuminen OriSuoraan ilman kuvastopaikkaa 50 €
(Hevoset-messut vain kuvaston oreille.)

Huom. Yleisötapahtuman toteutuminen riippuu voimassaolevista rajoituksista. Mikäli OriSuora peruuntuu, kuvastopaikan hinta ei muutu.

Ilmoittautuminen viim. 1.3. info@suomenratsut.fi

Vastausviestissä saat tarkemmat ohjeet maksuun ja kuvastomateriaalien lähettämiseen. Viimeinen maksu- ja lähetyspäivä 4.3.! Vuoden 2021 kuvastossa olleiden oriiden materiaalit löytyvät valmiina, eli uusia kuvia ei välttämättä tarvitse lähettää, vain ajantasaisten tietojen päivitys. Kuvastosivut taitetaan samaan malliin kuin aiempiinkin kuvastoihin. Kuvastoon tulee oriista kuvia 3-4 kpl (esim. yksi rakennekuva, käyttökuva sekä yksi pääkuva, jälkeläisten kuvia ei käytetä).

Kevään orinäyttelyyn osallistujat!

Orikuvaston taitto- ja painoaikataulu on tavallisesti niin tiukka että samana keväänä hyväksyttävät oriit eivät ehdi mukaan kuvaston sivuille, mutta sähköisen toteutuksen vuoksi nekin on mahdollista ilmoittaa mukaan. Mikäli Ypäjällä näytettäviä oreja ilmoittautuu mukaan, Orikuvastosta julkaistaan uusi painos 2 vkon kuluessa näyttelystä. Tästä päivityksestä lähetetään uusi sähköpostiviesti postituslistalle (kattaen mm. tammanomistajat/kasvattajat, oriasemat) ja tietysti sitä mainostetaan Suomenratsujen kanavilla. Uusi kuvasto-ori saa myös oman markkinapaikkansa Suomenratsujen somessa muiden orien tapaan. Jotta taittaja tietää valmistautua työhön, toivomme ilmoittautumisia alkuperäisen aikataulun mukaisesti eli 1.3., luonnollisesti peruutusehdolla jos oria ei hyväksytä tai se ei esim. pääse osallistumaan orinäyttelyyn ollenkaan. Kuvastopaikka tulisi maksaa 4.4. ja oriin puolesta toimitettavat materiaalit kuten kuvat ja tekstit koota niin, että ne ovat lähetysvalmiit taittajalle ja hän pääsee aloittamaan työnsä nopealla aikataululla heti näyttelyn jälkeen. Maksu sama 30 e (SuoRan jäsen)/50 e (muut) – tällä katetaan taittotyön kustannus.

Kansikuvassa Lastun Leka. Kuvaaja Tanja Siltanen