Orisuora 10.4. – orikuvasto myynnissä

Orisuora 2021 järjestetään viimevuotiseen tapaan koronan vuoksi videolähetyksenä, uusintana 10.4. klo 16 osoitteessa haven.fi/live.

Kuvastossa mukana olevat oriit:

 • Harjulan Simson
 • Hiljalan Fantom
 • Hupsis
 • Jalopeno
 • Jutun Aihe
 • Jämpti
 • Kaitaisten Veijari
 • Karkurin Samba
 • Kuukson Kaipaus
 • Lavilan Viljo
 • Maranello
 • Säämies
 • Salmiakki Poika
 • Savelan Hemuli
 • Silvolan Hemminki
 • Tintin Muskotti
 • Tosi-Romeo
 • Tuohivirsu
 • Valon Veikka

Suomenratsujen julkaisemaa Orikuvastoa on myynnissä rajoitettu erä! Orikuvastossa on esitelty noin 20 R-, P- ja T-suunnan oria helpottamaan tammanomistajan orivalintaa. Julkaisussa on myös tammanomistajan muistilista: Mitä tehdä ennen astutusta, mitä pitää muistaa oriasemalle tultaessa ja ohjeet ja käytännöt, miten varsomisesta ilmoitetaan. Kuvastossa on myös ohjeellinen läpileikkaus asioista, kuinka varsasta saadaan koulittua hyvä suomenhevosratsu. Maksa kuvaston hinta 10 € (sisältää postituksen) Suomenratsut ry:n pankkitilille FI77 8000 1301 5347 08 ja lähetä maksukuitti & osoitetiedot sähköpostitse info (at) suomenratsut.fi.

Orikuvaston kansikuva on usein omistettu kunnianosoituksena poismenneelle jalostusorille. Vuoden 2021 kuvaston kannessa esiintyy I-palkinnon R-ktk-ori Kiripassi (2006-2020). Kuvaaja: Lotta Kirjavainen.