Siirry suoraan sisältöön

Myydään tamma s.2015

  • tehnyt

Äkisti muuttuneen elämäntilanteen vuoksi, haikein mielin uutta kotia etsii sh-tamma Ainoa Valopilkku, s. 2015, i. Maranello, ei. Turo. Säkä arviolta 157cm.

http://www.sukuposti.net/hevoset/ainoa-valopilkku/1707114
Sukupostista löytyy kuvia vuoden alusta, videon ratsastuksesta saa pyytämällä.

Opetettu ajolle, ei kuitenkaan ajettu useaan vuoteen. Tullut minulle 2020-2021 vaihteessa. Tällöin laitettu satulan alle ja siitä lähtien toiminut harrasteratsuna. Energinen ratsastaa, oma moottori löytyy ja tykkää mennä. Kolme mukavaa askellajia, laukka vielä voimatonta ja raakaa. Maastoiltu paljon ja siellä toimii kivasti, tykkää siitä hurjasti. Viime kesän helteillä toimi ilman satulaa mainiosti. Turvaa paljon ihmiseen, vaatii selkeän ja johdonmukaisen ratsastajan; ei aloittelijan tai lapsen ratsu. Kehittyy ratsuna koko ajan, tällä hetkellä taso noin HeC-B. Toimii kivasti istunnalla. Tekee kyllä, kun ratsastaja pyytää – jollei pyydä, niin ei itse tarjoa. Saattaa säheltää ja välillä ei jaksa keskittyä. Mainio aihio super kivaksi ratsuksi. Ei esteille, jalka-asentojen puolesta ei kestä hyppyuraa. On myös uitettu kesällä, ei ui syvälle, mutta ui rannan suuntaisesti kyllä.

Luonne kultaa. Kiltti kuin mikä, ei tee pahaa kärpäsellekkään, vaikka oma mielipide asioihin löytyy ja toisinaan sählää. Maailman helpoin hoitaa, ei vetopaniikkia. Helppo totuttaa niihinkin asioihin, joita alkuun jännittää. Tykkää puuhailla ihmisen kanssa. Turvautuu ja tukeutuu paljon ihmiseen. Oppii kyllä vedättämään epävarmaa käsittelijää, mutta nauttii olla selkeän ihmisen kanssa. Enemmänkin Ainolle tulee surku, kuin kiukku.

Ei kaviokuumetta, voi laiduntaa. Viime kesänä laidunsi koko kauden yötä päivää, tänä kesänä pian taas 24/7 laitumessa. Voi pitää niin karsinassa, kuin pihatossakin. Ollut sekä metsätarhoissa, että hiekkatarhoissa, ei ongelmaa. Kesäihottuma, joka pysyy loimittamisella ja hien pois suihkuttamisella kurissa. Ei ole tarvinnut ihottuman takia lääkitä minulla ollessa, rasvoja tarvinnut vain paikallisesti. Tietenkin tulee rupia ja hankaa, jos pääsee jonnekkin itseään hinkkaamaan. Loimitettu 24/7 ja näin pysynyt suurimmat murheet poissa. Ei allergioita rehuille. Ei vatsaongelmia. Tasapainottomasti koheltaessaan saattaa takoa takajalkoja toisinaan. Tämä vähentynyt koko ajan hevosen kehittyessä. Hyvä kengittää, ell-toimenpiteet onnistuu. Hyvä lastata, joskus jumittaa sillalle, mutta liinan avulla kävelee sisään. Matkustaa hyvin. Hoidettu samalla klinikalla useamman vuotta, vaikka omistaja vaihtunut välissä. Tähän liittyen saatavilla röntgenkuvia ainakin hampaista, jaloista useammasta nivelestä ja vatsasta. Kuvat ok. Ollut sekä kengässä, että ilman, kumpikin ok. Suu tsekattu kesäkuun alussa, kaikki normaalia.

Myydään vain aktiiviseen, aikuiseen kotiin. Seurahevosena tai ruohonleikkurina oleminen ei tälle hevoselle sovi, vaatii reipasta, säännöllistä liikuntaa. Jumiutuu, jos joutuu seisomaan. Nauttii tekemisestä. Ei lasten ratsuksi, ensihevoseksi, köpöttimeksi tai kokemattomiin käsiin. Hevosen mukana tulee Snuggy Hoodsin ihottumaloimia 2kpl, pitkiä ihottumahuppuja 3kpl, yksi lyhyt huppu, yksi utaresuoja ja yksi rikkinäinen loimi, josta saa paikkamateriaalia tarvittaessa. Satula mahdollista ostaa mukaan, tarkastettu alkuvuodesta ja ollut silloin ok. Myös muita varusteita mahdollista ostaa mukaan. Mahdollisuus myös pitkään ylläpitoon ennen ostoa.

Sijaitsee Kaarinassa, Turun vieressä.

Halutessaan saa itse kustantaen teetättää ostotarkastuksen haluamallaan eläinlääkärillä, haluamassaan laajuudessa.

5500e ilman satulaa
6000e satulan kanssa, Kieffer Garmisch 17″ yleispenkki

TARJOA! Järkeviä tarjouksia ja diilejä kuunnellaan ja nopean toiminnan ihmistä tullaan hinnassa vastaan! Vaihtuu kuitenkin vain rahaan, ei esim. toiseen hevoseen tms. Kaikki järjestelyt on sovittavissa ja mahdollisuuksien mukaan autetaan kuljetuksen järjestämisessä.

Yhteydenotot vain viestitse, en pääse työni vuoksi puhelimeen välttämättä vastaamaan. Laita viestiin etunimesi + sukunimesi, ja millaista kotia sinulla olisi tarjota, ja millaiseen käyttöön hevosta etsit 🙂

p. 044 08 07 955 / Emilia Martinantti

IMG-20220122-WA0059.jpg