Header kuvitus

Suomenratsut ry

Suomenratsut ry on suomenhevosen ratsastuskäyttöä edistävä yhdistys. Se on perustettu vuonna 1973, jolloin pelättiin suomenhevosen kokonaan häviävän. Nykyiseen innostuneeseen jäsenistöön kuuluu jo n. 2000 henkeä; jäseneksi voi liittyä kuka tahansa suomenhevosten ratsukäytöstä kiinnostunut.

Toiminnassaan Suomenratsut ry pyrkii nostamaan monipuolisen suomenhevosemme arvostusta ja sen ratsukäyttöä mm. tavoitteellisen kasvatuksen rohkaisemisen, kilpailumahdollisuuksien lisäämisen, koulutus- ja kurssitarjonnan sekä PR:n ja tiedottamisen avulla.

 jaseniston_kehitys

Vuoden 2012 teemana on koulutus ja valmennus

Tähän teemaan liittyen on tarkoitus järjestää v. 2012 aikana mahdollisimman monipuolista valmennusta. Näistä valmennuksista ilmoitetaan SuoRan nettisivuilla, Suoralla-lehdessä sekä facebookissa.

Vuoden 2011 SuoRan syyskokouksessa oli tähän teemaan liittyen esitelmöimässä ratsuttaja, valmentaja, kouluttaja Anna Kärkkäinen sekä mm. rasitusvammoista, niiden hoidosta ja ehkäisystä eläinlääkäri Merja-Liisa "Meikku" Toivonen.

Vuoden 2011 teemana oli osaava suomenhevonen

Teeman mukaisesti Suomenratsut ry palkitsi hienolla "Osaava Suomenhevonen"-nahkariimulla ansioituneita suomenhevosia. Riimuja jaettiin vuoden aikana 21 kpl. Vuoden aikana järjestettiin lukuisia valmennuksia, opettajina mm. Anna Kärkkäinen koulu- ja esteratsastuksessa, Heidi Svanborg-Lodman kouluratsastuksessa, Eino Leikas työhevos- ja ajovalmennuksissa ja neljällä Ypäjän leirillä opettivat Rosali Kivitie ja Mika Malaska.

Esteratsastuksen GP-sarja sai jatkoa Team Eurohorses-yhtiön järjestämissä GP-kilpailuissa.

Vuoden 2010 SuoRan syyskokouksessa oli teemaan liittyen luennoimassa tallimestari Tuija Rauman aiheesta varsan käsittely ja opettaminen sekä eläinfysioterapeutti Heli Hyytiäinen luennoi hevosen toimintakyvystä sekä liikkuvuuden ylläpitämisestä ja lisäämisestä.

Vuoden 2010 teemana oli ensimmäinen hevonen 

Teeman mukaisesti vuoden aikana oli koulutuksia mm. SuoRan aluekerholla Työhevosharrastajilla.

Vuoden 2009 teemana oli esteratsastus

Näkyvin  vuonna 2009 esteteeman tapahtumista oli Suomenhevosten este-GP-sarja, joka on kolmen kilpailun sarjakilpailu. Ensimmäinen osakilpailuista, Prix de Suomenratsut, ratsastettiin jo syksyllä 2008 Ypäjä Horse Show'ssa. Täältä seitsemän ratsukkoa sai paikan kesällä järjestettyyn finaaliin (syksyn tulokset). Toinen osakilpailu käytiin huhtikuussa Ypäjä Spring Show'ssa ja finaali kesäkuussa Hamina Bastion Horse Festivalissa.

Esteratsastus oli myös esillä Suomenratsut ry:n syyskokouksessa 2008, jossa tunnettu valmentaja, esteratsastaja Kati Hurme-Leikkonen piti esitelmän estehevosen valmentamisesta. Katilla on myös omakohtaista kokemusta suomenhevosista sekä ratsastajana että valmentajana, joten kokousyleisö sai hyviä vinkkejä talven treeneihin.

Suomenratsut on myös Facebookissa!